Om oss

4-krogar under ett och samma tak!

Juli 2011 öppnade vi 4-krogar som ligger vid Växjö sjöns norra strand. Byggnaden i två våningsplan inrymmer Bistro / Lounge, Grill & Steakhouse, Fine Dining och en Festvåning, samt en Grekisk/Libanesisk avdelning på övervåningen, där även vår Fine Dining och Festvåning ligger. Till våren öppnar vi upp våra två uteserveringar, en med en stor utebar på Bistrosidan och den andra på Steakhouse sidan. Totalt rymmer de 300 platser, båda uteserveringarna är förseda med värmare och parsoller. Vår målsättning är att erbjuda något för alla. En öl på uteserveringen, en fin köttbit i Steakhouse eller ett rosastekt ankbröst med apelsinsås på Fine-Dining.

Under våren 2016 har ett omfattande miljöarbete påbörjats med en omläggning till i huvudsak Eko & Kravmärkta  produkter, samt om möjligt närproduserade produkter från Certificerade leverantörer. Ett exempel på detta är att i huvudsak alla grönsaker och rotfrukter under säsong levereras från Ekobacken, Växjö. Vi har Kravcertifiering Nr 1, minst 19 eko/kravgodkända produkter. En revidering av menyerna har också gjort att matsvinnet minskat. Ingen fisk eller skaldjur används som är rödlistade från känsliga fiskevatten. Utan endast fisk serveras som har fiskats med hänsyn till hållbart fiskebestånd och godkännda fiskemetoder.

En effektivisering och uppföjning av energianvändning  har också påbörjats med bl.a att byta ut alla halogenspottar mot Led-spottar inom 3 år.

Under Mars 2017 har vi bytt ut 95% av alla halogenspottar på undervåningen till LED-belysning. Vi använder också bara 100% förnybar energi vilket ger 0 gram/kWh CO2 utsläpp. Under hösten 2018 byter vi halogenspottarna mot LED-belysning.

Ytterliggare åtgärder har satts in för att minska matsvinnet bl.a genom sista timmen av lunchen servera mat “a la minute”. 

Varmt välkomna!

Boka via telefon

0470 - 59 99 99

Välkommen till oss på

Vattentorget 5, Växjö

Boka via e-post